Po narodzinach syna, obejrzeniu paru programów telewizyjnych dotyczących żywienia i przeczytaniu kilku książek typu ,,Czy wieszcz co jesz", ,,Zamień chemię na jedzenie" J. Bator nieco bardziej zacząłem zwracać uwagę na to co wrzucam do koszyka podczas codziennych zakupów. Patrząc na składy produktów i ceny jakie trzeba za te produkty zapłacić doszedłem do wniosku, że producenci żywności często chcą nam sprzedać sztuczne wypełniacze, zapychacze, E składniki, konserwanty i nie wiadomo co jeszcze opakowane w kolorowe pojemniki.
Aby nie dać się robić w balona i zadbać o zdrowie swoje i swoich bliskich można zacząć przygotowywać samemu np. smaczne pasty.
Dziś pasta z brokuła. Przygotowanie jej zajmuje kwadrans i jest dziecinnie proste.
Potrzebne będą:
- brokuł - 1/2
- 1-2 ząbki czosnku
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1-2 łyżki serka kanapkowego ,,Twój Smak"
- ziarna słonecznika
- sól, pieprz lub inne ulubione przyprawy
Brokuł gotujemy ok 10 minut. Ugotowany brokuł wrzucamy do pojemnika w którym będziemy blendować. Dodajemy pociachany czosnek, jogurt naturalny i serek kanapkowy. Całość blendujemy na gładką masę. Słonecznik prażymy na rozgrzanej patelni i dodajemy do pasty. Przyprawiamy sola i pieprzem. Pastę można przechowywać w lodówce kilka dni.
Aby nie dać się robić w balona i zadbać o zdrowie swoje i swoich bliskich można zacząć przygotowywać samemu np. smaczne pasty.
Dziś pasta z brokuła. Przygotowanie jej zajmuje kwadrans i jest dziecinnie proste.
Potrzebne będą:
- brokuł - 1/2
- 1-2 ząbki czosnku
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1-2 łyżki serka kanapkowego ,,Twój Smak"
- ziarna słonecznika
- sól, pieprz lub inne ulubione przyprawy
Brokuł gotujemy ok 10 minut. Ugotowany brokuł wrzucamy do pojemnika w którym będziemy blendować. Dodajemy pociachany czosnek, jogurt naturalny i serek kanapkowy. Całość blendujemy na gładką masę. Słonecznik prażymy na rozgrzanej patelni i dodajemy do pasty. Przyprawiamy sola i pieprzem. Pastę można przechowywać w lodówce kilka dni.
Komentarze
Prześlij komentarz